Zetels kuisen

Laat uw zetel geheel Biologisch reinigen!

 

Zetels kuisen, misschien is het in u opgekomen om de zetel, zeteltjes of ander meubilair zelf te kuisen. In sommige gevallen kunt u prima zelf proberen de zetel te kuisen in andere gevallen zal het wellicht wat moeilijker gaan om de zetel geheel proper te krijgen.
Hieronder geven wij een hoop tips/ adviezen hoe u zelf uw zetel kunt reinigen.

De ernst van de vlekken? Zetels kuisen

Wat is nu precies de ernst van de vlekken die er op de zetel zitten? Zijn er maar een paar duidelijke vlekken op de zetel aanwezig? Of is de gehele zetel bezaaid met viezigheid? Als de zetel een paar kleine plekjes vertoond: is het goed mogelijk om met zo min mogelijk materiaal zelf de zetel te reinigen. Voordat u überhaupt start met het beginnen van de zetel te reinigen willen wij u op voorhand enkele tips / adviezen geven. Stelt u voor u of iemand anders koffie heeft geknoeid over de gehele zetel. Het eerste wat u doet is een schone schotel doek pakken en maximaal de natte vochtplek afnemen. U herhaalt deze stappen totdat er geen natte substantie meer terecht komt in uw schotel doek. Laat daarna de natte vochtplekken minimaal 24 uur drogen voordat u over zult gaan op het reinigen van de zetels.

 

Zetels kuisen en de benodigdheden

Om een zetel effectief te reinigen komen er een aantal zaken aanbod die absoluut nodig zijn om de zetel effectief aan te pakken. Hieronder zullen wij de benodigdheden voor u opsommen:

 • U heeft een teiltje warm water nodig

 • Half kopje Biotex

 • 2 schotel doeken

 • 1 sponsje met zachte en harde kant

 

Hoe gaat u te werk? Zetels kuisen

 1. Pak het sponsje en dep deze lichtjes in het teiltje met Biotex water.

 2. Wrijf met het zachte gedeelte lichtjes op de aangedane plekken. Zorg dat de plekken voldoende vochtig zijn, maar gebruik niet al te veel water.

 3. Pak nu de ruwere (meestal groene) schuur kant en wrijf de plekken in. Wellicht ziet u nu de plekjes langzaam aan wat meer weg trekken.

 4. Pak nu een droge schotel doek en wrijf de natte plekjes lichtjes droog.

 5. Als het goed is ziet u nu wat resultaat. Is het nog niet voldoende herhaal de stappen

 6. U voert maximaal dit proces 3 keer uit, meer dan 3 keer uitvoeren kan schade toebrengen aan de zetel.

 7. Na reinigen van de zetel: laat de zetel 24 uur drogen.

 8. De dag na reiniging zult u het resultaat gaan zien

 

Mijn vlekken zitten over de gehele zetel wat nu?

Hier boven kon u de stappen lezen om zelf een zetel te kuisen als u maar een paar vlekken zult hebben. Indien uw zetel toch wat viezer is, zult u een speciale machine moeten aanschaffen. Wij praten hierover: Over een sproeiextractie reinigingsmachine. Een sproeiextractie machine is speciaal om tapijten en meubilair te reinigen. Het aanschaffen van zo’n apparaat is redelijk duur, maar in uw geval kunt u beter zo’n machine huren voor 1 dag. Een sproeiextractie machine kun je vaak bijvoorbeeld bij Gamma voor €30 per dag huren.

Hoe ga ik te werk met het reinigen van een sproeiextractie machine? Zetels reinigen

 1. Stop 1 teiltje water met 1 half kopje in het water reservoir van de sproeiextractie reiniger.

 2. Je kunt nu de zetel geheel inspuiten en zuigen middels sproeiextractie machine

 3. Grove plekken die niet zo snel uitzuigbaar zijn: deze goed inspuiten middels de sproeiextractie machine, 1 sponsje pakken met zachte en hard kant. Gebruik nu de harde ruwe kant en wrijf de plek lichtjes in.

 4. Pak nu de zuiger en zuig nu moeilijkere plekken maximaal weg.

 5. Op het moment er nog vlekken zijn herhaal dan deze stap

 6. Als de gehele zetel gereinigd is: zorg ervoor dat de zetel maximaal droog is gezogen.

 

Op het moment een zetel na reinigen niet maximaal is uitgezogen en er teveel water achter zal blijven in de zetel,er namelijk 2 dingen gebeuren:

 • De zetel gaat stikken en de stank zal niet te harden zijn.

 • De Zetel kan gaan schimmelen

 

Tot slot

Zetels kuisen zelf doen kan natuurlijk prima. Met de juiste materialen is het goed mogelijk een zetel zelf geheel te reinigen. Een zetel zelf reinigen is een behoorlijk intensief gebeuren. Sta er dan ook niet raar van te kijken dat dit zomaar 3 uur van uw tijd in beslag zal gaan nemen.

Een professioneel meubelreinigingsbedrijf inhuren? Zetels reinigen

Liever niet zelf uw zetel laten reinigen maar toch liever een professional inhuren? Dan staan wij van zetelsreiniging voor u klaar om uw meubelen flink onder handen te nemen. Wij bieden de hoogste kwaliteitswerken aan en werken eveneens geheel Biologisch. Biologisch reinigen doet absoluut niet onder van Chemisch reinigen.

Wilt u graag een geheel vrijblijvende offerte aanvragen?

Klik dan hier

Onze garanties

 • Uw zetels weer als nieuw!

 • Altijd een vaste lage prijs

 • 100% tevreden garantie

 • De nummer 1 in België

 • In heel België inzetbaar

 • Milieuvriendelijk

“Wij zijn zeer content met de reiniging van onze zetels. Ze zijn weer als nieuw! Bedankt voor de goede service!”

“Na mijn offerte aanvraag direct contact gehad en de andere dag is onze zetel gereinigd. Zeer tevreden!”

“Super tevreden met het eindresultaat en ook de service verdient een pluim.”

100% tevreden garantie

U bent bij ons verzekerd van de beste kwaliteit en hoogst haalbare reinigingsresultaten. Wij hanteren dan ook een 100% tevredenheidsgarantie!

Tijdens onze behandelingen maken wij uitsluitend gebruik van milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare producten. Daarbij werken onze professionals met professionele en krachtige reinigingsapparaten.

Zo bent u verzekerd van de meest grondige reiniging van uw zetel en de beste resultaten.

Direct beschikbaar in heel Namen

zetel reinigen aan huis

Zetels kuisen

Over ons

Cleaningdutch is dé zetelreiniger in België. Zetel reinigen aan huis of op locatie is onze specialisatie. Wij staan garant voor de beste kwaliteit, service en prijs.

Altijd in de buurt

Onze experts staan direct voor u klaar voor een professionele reiniging van uw zetels aan huis of op locatie bij uw bedrijf. Zo zijn wij werkzaam in onder meer Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Gent, Genk, Hasselt, Luik, Leuven, Mechelen, Namen en alle andere steden en provincies in België.