Zetels reinigen

Na reinigen brengen wij altijd een beschermlaag aan!

Zetels reinigen aan huis, goed idee wanneer de zetel vies is en natuurlijk een opfrisbeurt nodig heeft? Onze experts komen graag bij u aan huis of op locatie door heel België voor het reinigen van uw zetel.
Dit doen wij voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Als u op zoek bent naar een ervaren zetelreiniger die werkzaam is door geheel België.
Dan bent u bij ons vn zetelsreiniging op het juiste adres.
Wij voeren al jarenlang onze reinigingswerkzaamheden uit in de volgende regio’s en gebieden:

Zetel reinigen aan huis, maar wij bieden ook andere diensten aan zoals:
Zetels reinigen aan huis

Van zetelreiniging tot fauteuil reinigen, tapijt reinigen, trap reinigen en meer! Zo zijn wij ook dé expert in urine verwijderen uit zetels, tapijten, vloerbedekking en matrassen.

Tijdens de zetelreiniging maken we uitsluitend van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen en professionele apparatuur. We maken voorafgaand aan het reinigen van uw zetel eerst een behandelplan. Iedere zetel is immers anders en behoeft een andere aanpak. Vervolgens gaan we over in de voorbehandeling en volgt een grondige dieptereiniging.

Wij gaan altijd voor kwaliteit!
Zetels reinigen aan huis

Onze reinigingsexperts gaan veel verder dan alleen het reinigen van uw zetel.
Wij bieden u dan ook een 100% tevredenheidsgarantie aan en laten uw zetel er weer als nieuw uitzien. Daarnaast impregneren we uw zetel of zetels voor een optimale bescherming en gemakkelijker onderhoud.

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden of wilt u direct profiteren van de laagste prijs, de beste service en de hoogst haalbare reinigingsresultaten? Kies dan voor zetelreiniging aan huis in en door heel België en vraag geheel vrijblijvend uw offerte aan.
Onze experts staan graag voor u klaar en zijn direct in door heel België inzetbaar.

Onze garanties

 • Uw zetels weer als nieuw!

 • Altijd een vaste lage prijs

 • 100% tevreden garantie

 • De nummer 1 in België

 • In heel België inzetbaar

 • Milieuvriendelijk

“Wij zijn zeer content met de reiniging van onze zetels. Ze zijn weer als nieuw! Bedankt voor de goede service!”

“Na mijn offerte aanvraag direct contact gehad en de andere dag is onze zetel gereinigd. Zeer tevreden!”

“Super tevreden met het eindresultaat en ook de service verdient een pluim.”

100% tevreden garantie

U bent bij ons verzekerd van de beste kwaliteit en hoogst haalbare reinigingsresultaten. Wij hanteren dan ook een 100% tevredenheidsgarantie!

Tijdens onze behandelingen maken wij uitsluitend gebruik van milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare producten. Daarbij werken onze professionals met professionele en krachtige reinigingsapparaten.

Zo bent u verzekerd van de meest grondige reiniging van uw zetel en de beste resultaten.

Direct beschikbaar door heel België

zetel reinigen aan huis

Zetel reinigen aan huis door heel België

Zetels reinigen en zelf goed onderhouden!

Zetels reinigen zelf doen en tips voor goede onderhoud:

1. Zetel reinig met een krachtige tapijreiniger
Tapijtreinigen, zetels reinigen, zetel reinigen

Het reinigen van een zetel met een krachtige tapijtreiniger kan effectief zijn, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn, vooral als de zetel niet van een materiaal is dat geschikt is voor reiniging met water en reinigingsmiddelen. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen:

 1. Stofzuig de zetel: Verwijder eerst los vuil en stof van de zetel met een stofzuiger. Dit helpt om oppervlakkig vuil te verwijderen voordat je begint met diepere reiniging.
 2. Test op een klein, onopvallend gebied: Voordat je de hele zetel reinigt, test je de tapijtreiniger op een klein, onopvallend deel van de zetel om ervoor te zorgen dat het geen schade veroorzaakt of verkleuring veroorzaakt.
 3. Maak de reiniger gereed: Vul de tapijtreiniger met het juiste reinigingsmiddel en water volgens de instructies van de fabrikant.
 4. Reinig de zetel: Gebruik de tapijtreiniger om de zetel grondig te reinigen. Werk in secties en zorg ervoor dat je de reiniger gelijkmatig over het oppervlak verdeelt.
 5. Laat de zetel drogen: Nadat je de zetel hebt gereinigd, laat je hem volledig drogen voordat je er weer op gaat zitten. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van de luchtvochtigheid en ventilatie in de ruimte.

2. Zetel reinigen met groene zeep is dit verstandig?
Zetels reinigen groene zeep, zetel reinigen groene zeep

Ja, je kunt een zetel reinigen met groene zeep, maar het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan, vooral als je niet zeker bent van de reactie van het materiaal van de zetel op de zeep. Hier is een algemene methode om een zetel met groene zeep schoon te maken:

 1. Maak een reinigingsoplossing: Meng een kleine hoeveelheid groene zeep met warm water in een emmer. Begin met een verhouding van ongeveer 1 eetlepel groene zeep per liter water en pas dit aan op basis van de mate van vuilheid van de zetel.
 2. Test op een klein, onopvallend gebied: Voordat je de hele zetel reinigt, test je de groene zeepoplossing op een klein, onopvallend deel van de zetel om er zeker van te zijn dat het geen schade veroorzaakt of verkleuring veroorzaakt.
 3. Reinig de zetel: Doop een zachte borstel of een schone doek in de groene zeepoplossing en begin voorzichtig de zetel te reinigen. Werk in kleine secties en veeg met een schone doek na om zeepresten te verwijderen.
 4. Spoel grondig: Nadat je de zetel hebt gereinigd, spoel je de zeepresten grondig af met een schone doek die is bevochtigd met schoon water. Hiermee voorkom je dat er zeepresten achterblijven die het materiaal kunnen aantasten.
 5. Laat de zetel drogen: Laat de zetel volledig drogen voordat je er weer op gaat zitten. Zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte om het droogproces te versnellen.

3. Zetel reinigen met bakingsoda en de effectiviteit hier van?

Zetels reinigen met bakingsoda, zetel reinigen met baking soda

Het reinigen van een zetel met behulp van baking soda kan effectief zijn, vooral bij het verwijderen van geuren en lichte vlekken. Baking soda, ook bekend als natriumbicarbonaat, heeft natuurlijke reinigende en absorberende eigenschappen. Hier is een algemene methode om een zetel met baking soda schoon te maken:

 1. Stofzuig de zetel: Verwijder eerst los vuil en stof van de zetel met een stofzuiger. Dit helpt om oppervlakkig vuil te verwijderen voordat je begint met de reiniging.
 2. Maak een baking soda pasta: Meng baking soda met een beetje water om een pasta te maken. Je kunt ook enkele druppels water aan de baking soda toevoegen om een pasta te vormen die gemakkelijk op de zetel kan worden aangebracht.
 3. Breng de pasta aan: Breng de baking soda pasta gelijkmatig aan op de vlekken of op de gebieden die je wilt reinigen. Gebruik een zachte borstel of een schone doek om de pasta voorzichtig in de stof van de zetel te masseren.
 4. Laat het intrekken: Laat de baking soda pasta enige tijd (bijvoorbeeld 15-30 minuten) op de zetel liggen zodat het kan werken en geuren kan absorberen.
 5. Stofzuig de zetel opnieuw: Nadat de baking soda pasta voldoende heeft kunnen werken, stofzuig je de zetel grondig om de baking soda en eventueel opgenomen vuil te verwijderen. Gebruik een borstelopzetstuk om ervoor te zorgen dat je alle baking soda verwijdert.
 6. Inspecteer en herhaal indien nodig: Controleer of de vlekken zijn verdwenen of verminderd. Indien nodig herhaal je de bovenstaande stappen.

Baking soda is over het algemeen veilig en mild voor gebruik op stoffen, maar het is altijd een goed idee om eerst op een klein, onopvallend gebied te testen om ervoor te zorgen dat er geen ongewenste reacties optreden. Terwijl baking soda effectief is voor lichte reiniging en geurverwijdering, kunnen hardnekkige vlekken mogelijk een krachtiger reinigingsmiddel vereisen.

4. Een Zetel reinigen met azijn is dit wel verstandig?
Azijn om een zetel te reinigen, azijn om een zetel te kuisen, zetel met azijn

Het reinigen van een zetel met azijn kan effectief zijn, vooral bij het verwijderen van geuren en sommige soorten vlekken. Azijn heeft natuurlijke reinigende en desinfecterende eigenschappen en kan veilig worden gebruikt op veel soorten stoffen. Hier zijn enkele stappen om een zetel met azijn te reinigen:

 1. Maak een reinigingsoplossing: Meng gelijke delen water en azijn in een spuitfles of emmer. Bijvoorbeeld, een verhouding van 1 deel water tot 1 deel azijn.
 2. Test op een klein, onopvallend gebied: Voordat je de hele zetel reinigt, test je de azijnoplossing op een klein, onopvallend deel van de zetel om ervoor te zorgen dat het geen schade veroorzaakt of verkleuring veroorzaakt.
 3. Reinig de zetel: Spuit de azijnoplossing gelijkmatig over de zetel of breng het aan met een spons of doek. Werk in secties en laat de oplossing even inwerken op eventuele vlekken voordat je begint te deppen of wrijven.
 4. Deppen en wrijven: Dep voorzichtig met een schone doek op de vlekken om ze te verwijderen. Als de vlekken hardnekkig zijn, kun je voorzichtig wrijven, maar zorg ervoor dat je niet te hard wrijft om beschadiging van de stof te voorkomen.
 5. Laat de zetel drogen: Laat de zetel volledig drogen voordat je er weer op gaat zitten. Zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte om het droogproces te versnellen.
 6. Optioneel: Gebruik een luchtverfrisser: Als je je zetel een frisse geur wilt geven, kun je na het reinigen een luchtverfrisser gebruiken. Zorg ervoor dat de luchtverfrisser geschikt is voor gebruik op stoffen en geen vlekken achterlaat.

Azijn is over het algemeen veilig voor gebruik op stoffen, maar het is altijd een goed idee om eerst op een klein gebied te testen en ervoor te zorgen dat de stof bestand is tegen azijn. Bovendien kan azijn een sterke geur hebben die enige tijd aanhoudt, maar deze geur zal na verloop van tijd vervagen.

5. Met een stoomreiniger je zetel reinigen werkt dit wel?
Een zetel reinigen met een stoomreiniger, stoomreiniger inzetten om een zetel te reinigen

Ja, het reinigen van een zetel met een stoomreiniger kan effectief zijn, vooral voor het verwijderen van vuil, bacteriën en allergenen uit de stoffen bekleding. Hier zijn enkele stappen om een zetel met een stoomreiniger te reinigen:

 1. Stofzuig de zetel: Verwijder eerst los vuil en stof van de zetel met een stofzuiger. Dit helpt om oppervlakkig vuil te verwijderen voordat je begint met stomen.
 2. Vul de stoomreiniger: Vul de watertank van de stoomreiniger met schoon water volgens de instructies van de fabrikant. Sommige stoomreinigers kunnen ook worden gebruikt met speciale reinigingsmiddelen, dus controleer of het gebruik van reinigingsmiddelen nodig of gewenst is.
 3. Test op een klein, onopvallend gebied: Voordat je de hele zetel reinigt, test je de stoomreiniger op een klein, onopvallend deel van de zetel om ervoor te zorgen dat het geen schade veroorzaakt of verkleuring veroorzaakt.
 4. Reinig de zetel: Gebruik de stoomreiniger om de zetel grondig te reinigen. Werk in secties en zorg ervoor dat je de stoom gelijkmatig over het oppervlak verdeelt. Beweeg langzaam om de stoom de tijd te geven om in de stof te werken en vuil los te maken.
 5. Laat de zetel drogen: Nadat je de zetel hebt gereinigd, laat je hem volledig drogen voordat je er weer op gaat zitten. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de luchtvochtigheid en ventilatie in de ruimte.

6.Hoe je stoffen zetels reinigen voor het gewenste resutaat?
Zetels reinigen voor een gewenst resultaat, zetel intensief reinigen

Het reinigen van een stoffen zetel voor het gewenste resultaat vereist wat aandacht en zorg, maar het kan zeker worden bereikt. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je stoffen zetel effectief te reinigen:

 1. Stofzuig de zetel: Verwijder eerst los vuil, stof en kruimels van de zetel met een stofzuiger. Gebruik een stofzuiger met een borstelopzetstuk om dieper in de stof te komen en alle vuil te verwijderen.
 2. Identificeer vlekken en probleemgebieden: Inspecteer de zetel grondig en identificeer eventuele vlekken, morsingen of andere probleemgebieden die speciale aandacht vereisen.
 3. Kies een reinigingsmethode: Kies de juiste reinigingsmethode op basis van het type stof van de zetel en de aard van de vlekken. Je kunt methoden overwegen zoals het gebruik van een reinigingsoplossing met azijn, groene zeep, baking soda, een stoomreiniger of een commercieel verkrijgbaar stoffenreinigingsmiddel.
 4. Test op een klein gebied: Voordat je de hele zetel reinigt, test je de reinigingsmethode op een klein, onopvallend gebied om ervoor te zorgen dat het geen schade veroorzaakt of verkleuring veroorzaakt.
 5. Reinig de zetel: Reinig de zetel volgens de gekozen methode. Werk in secties en focus op vlekken en probleemgebieden. Gebruik een zachte borstel of doek om de reinigingsoplossing in de stof te masseren en vuil los te maken.
 6. Laat de zetel drogen: Laat de zetel volledig drogen voordat je er weer op gaat zitten. Zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte om het droogproces te versnellen.
 7. Optionele nabehandeling: Als je wilt, kun je na het reinigen een textielbeschermer aanbrengen op de zetel om toekomstige vlekken te voorkomen en het reinigen in de toekomst gemakkelijker te maken.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen en de juiste reinigingsmethode te kiezen, kun je je stoffen zetel effectief reinigen voor het gewenste resultaat. Onthoud altijd om voorzichtig te zijn en eerst te testen op een klein gebied om ongewenste schade te voorkomen.

Zetels reinigen

Na reinigen brengen wij altijd een beschermlaag aan!

Zetels kuisen

Over ons

Cleaningdutch is dé zetelreiniger in België. Zetel reinigen aan huis of op locatie is onze specialisatie. Wij staan garant voor de beste kwaliteit, service en prijs.

Altijd in de buurt

Onze experts staan direct voor u klaar voor een professionele reiniging van uw zetels aan huis of op locatie bij uw bedrijf. Zo zijn wij werkzaam in onder meer Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Gent, Genk, Hasselt, Luik, Leuven, Mechelen, Namen en alle andere steden en provincies in België.